Manifest
Stickurile USB si hard-disk-urile securizate NU sunt dispozitive de stocare obisnuite.
O greseala des intalnita este de a compara pretul dispozitivelor de stocare securizate cu cel al dispozitivelor de stocare obisnuite, pe care le gasiti in orice magazin de electronice/IT. In primul rand, scopul acestora este diferit, ca de exemplu:
1. un stick USB obisnuit este folosit doar pentru stocarea si transportul datelor;
2. un stick USB securizat este folosit, in primul rand, pentru a va asigura ca datele importante nu vor ajunge in posesia persoanelor neautorizate, atunci cand este pierdut sau furat. In acelasi timp, produsele comercializate de noi ofera medii rapide si sigure pentru stocarea si transportul datelor dumneavoastra.
Securizarea datelor se face folosind tehnologii avansate, la nivel hardware. Toate produsele au chipuri ce cripteaza datele automat atunci cand sunt copiate pe dispozitive de stocare si tehnologii de autoprotectie ce vor sterge datele definitiv in cazul tentativelor de acces neautorizat (ex.: atacuri brute-force)
Diferenta de pret este data de costurile de cercetare si dezvoltare dar si de calitatea componentelor folosite in procesul de productie. Toate produsele comercializate de isk.ro folosesc cele mai recente tehnologii de stocare a datelor, precum memorii MLC/SLC de mare viteza, interfete USB 3.0 Super Speed, procesoare criptografice rapide, carcase solide rezistente la socuri etc.
Pierderea datelor importante reprezinta un incident ce poate avea loc oricand si este suficient sa se intample o singura data pentru ca rezultatul sa se situeze oriunde intre "neplacut" si "dezastruos"
Oricine poate fi victima pierderii sau furtului de informatii confidentiale si conform statisticilor, peste 60% din utilizatori au pierdut un stick USB cel putin o data – pierzand atat informatii personale cat si date importante de la locul de munca.
Exista un tipar al utilizatorilor ce lucreaza cu informatii confidentiale?
Aproape toate persoanele ce folosesc un calculator lucreaza cu informatii sensibile sau confidentiale, chiar daca nu acorda o atentie desebita confidentialitatii acestor date sau nu constientizeaza cu usurinta cat de importante sunt respectivele date pentru ei sau pentru organizatie.
Ce date pot fi considerate sensibile/confidentiale?
Poze personale, documente ale companiei, baze de date, imagini de backup, cod sursa software, planuri de afaceri, documente contabile, inregistrari video/audio, mesajele e-mail salvate, istoricul browser-ului web, parole si nume de utilizator, informatii legate de cardurile bancare iar lista poate continua.
Pentru a afla cat de importante sunt anumite date pentru dvs., incercati sa raspundeti la urmatoarele intrebari:
- cum ma va afecta pierderea sau furtul datelor mele sau ale organizatiei pentru care lucrez?
- ce pierderi financiare sau non financiare voi avea daca aceste date vor ajunge in mana persoanelor neautorizate, ca de exemplu concurenta?
Dupa care, intrebati-va daca pretul sigurantei datelor dvs. este acelasi cu cel al unui stick USB pe care il gasiti in hypermarket-ul preferat, langa raionul cu electrocasnice. Noi credem ca nu.
In anii in care ne-am implicat activ in furnizarea celor mai bune solutii de securitate a datelor, am intalnit urmatoarele categorii de clienti ce acorda o importanta deosebita datelor cu care lucreaza. Va regasiti printre ei?
- dezvoltatori software/web: au ales solutiile de stocare securizata pentru livrarea codului sursa (aplicatii, site-uri) la client;
- medici: stocare si transport fise medicale ale pacientilor;
- administratori sistem/retea: pentru transportul imaginilor backup, cheilor de criptare, kit-urilor software, fisierelor Outlook .PST ale utilizatorilor, bazelor de date etc.;
- consultanti si auditori ISO: pentru stocarea si transportul documentatiei clientilor (politici, proceduri etc.);
- consultanti IT: pentru transportul datelor confidentiale ale clientilor, in special in cadrul proiectelor de externalizare IT;
- personal marketing si vanzari: pentru stocarea si transportul planurilor de marketing si vanzari, bazelor de date cu clienti/prospecti, documente interne etc.;
- jurnalisti: pentru stocarea materialelor de investigatie;
- manageri si oameni de afaceri: pentru stocarea documentelor interne importante cum ar fi planuri de afaceri, contracte, situatii financiare etc., mai ales pentru a transporta datele in siguranta in cadrul calatoriilor de afaceri;
- contabili: stocare si transport date contabile ale clientilor sau ale companiilor in care lucreaza: balante contabile, facturi, rapoarte, ordine de plata, extrase de cont etc.
-artisti, muzicieni, producatori video etc.: pentru stocarea si transportul materialelor de productie audio/video si asigurarea confidentialitatii acestor date.
Daca aveti nevoie de ajutor in identificarea solutiilor de stocare securizata care vi se potrivesc cel mai bine, nu ezitati sa ne contactati si va vom ajuta sa identificati cele mai sigure dispozitive, la cele mai convenabile preturi in functie de bugetul dvs.